Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tunnetko itsesi? Tutustu satumaisiin arkihoroskooppeihin!Kaikilla meillä on persoonassamme haasteita, yksillä pieniä ja toisilla sitten vähän suurempia. Nämä arkesi sujuvuuteen vaikuttavat sudenkuopat on tärkeä tiedostaa, ettet vallan romahda ja saa diagnoosia. Lukaise siis korvakynttiläintendentti Taina-Liisa Sopasen laatimat horoskoopit ja ymmärrät itseäsi taas hieman paremmin!
(Huom. Räätälöidyt lukusuositukset löytyvät kirjasta Arkisatuja aikuisille)


Kauris


Olet arjen supersankari, Kissanaisen ja Godzillan rakkauslapsi ja manageeraat suvereenisti niin uran pörssiyrityksen johtoryhmässä, koulun myyjäiset, joulukortit kuin lasten kesäleiritkin. Mikään arjen haaste ei ole sinulle ylitsepääsemätön, päinvastoin, joskus kumppanistasi saattaa tuntua, että oikein hakeudut tilanteeseen, jossa sinulla on johtoryhmän telco, joogatunti ja kuopuksen kuorokonsertti päällekkäin. Iltaisin kun presentaatio on hiottu, sämpylätaikina kohoaa ja astianpesukone hurisee, käperryt sikiöasentoon hyperventiloimaan kodinhoitohuoneen lämpimälle lattialle. Haaveilet prinssistä, joka kantaisi sinut vahvoilla kärsivarsillaan lomalle ja/tai terapiaan. Toivot että edes joskus peffasi alla tuntuisi pieni herne sen jalkapohjasta löytyvän legon sijaan.

Mikä neuvoksi? Tartu pullon sijaan kirjaan. Lyhyet novellit sopivat akuuttiin burnoutiin paremmin kuin aikuisten värityskirjat.

Lukusuositus: Hermoromahdus


Vesimies


Äitisi kuoli nuorena eikä ihme. Sinun on aina ollut vaikea erottaa arkea ja satua toisistaan ja se näkyy paitsi työtehtävissäsi myös ihmissuhteissasi ja mielenterveydessäsi. Punaisia hiippalakkeja vilistää nurkissasi muulloinkin kuin jouluisin etkä uskalla avata vaatekaapin ovea, koska pelkäät, että sieltä joutuu Narniaan. Luotat elämässäsi vain aamukahviin, mikä onkin hyvä, sillä viimeksi kun otit kolmostuopin löysit itsesi Kansasista variksenpelättimen näköisenä. Sinulle ei sovi oikein mikään ala, mutta markkinoinnissa saat vähiten vahinkoa aikaan.

Mikä neuvoksi? Ryhdistäydy ja ota elämä haltuun lentäviltä norsuilta kirjoja lukemalla. Romaaneihin ei keskittymiskykysi riitä, mutta novellit toimivat mainiosti.

Lukusuositus: Ei mikään aamuihminen

 

Kalat


Pullonpalautuskoneet, printterit ja jopa ovikellot menevät aina kohdallasi epäkuntoon ja tämän takia tavaramerkkisi on epävarma hymy ja elohiiri vasemmassa silmässä. Ollaksesi noinkin pihalla olet helvetin hyvä larppaamaan normaalia. Et aamuisin erota leivänpaahdinta kristallipallosta ja joudut pinnistelemään ettet tervehdi työkavereita quenyaksi. Et ole varma, onko sinulla kumppania tai perhettä, etkä uskalla tarkistaa sitä terapeutiltasi. Kalat päätyvät usein hoitoalalle, koska eivät muista itsekään ovatko hoitajia vai potilaita.

Mikä neuvoksi? Epäselvissä tilanteissa kannattaa toimia kuin karhun kanssa: poistu hitaasti takaperin paikalta ja lue hetki kirjaa, joku ihan lyhyt juttukin riittää.

Lukusuositus: Ruususen univaje


Oinas


Sinä se olet oman elämäsi yksisarvinen. Väität olevasi vanha sielu ja viihtyväsi yksin, mutta todellisuudessa et vain uskalla poistua asunnostasi. Kaipaat neuroottisesti huomiota, joten kanavoit seksuaalista ja älyllistä turhautumistasi netissä: teet itsestäsi lastensuojeluilmoituksia, vihakommentoit muotiblogeja Michelle Obaman nimellä ja tehtailet rikosilmoituksia taloyhtiösi pihalle pysäköidyistä autoista. Joskus öisin käyskentelet rappukäytävässä naapureille heippalappuja kirjoitellen ja postiluukuista Sarasvuota siteeraten. Sovit ahdistuneisuudessasi mainiosti kirja-alalle.

Mikä neuvoksi? Muista, että kotoa ei tule hakemaan kuin poliisi ja ruumisauto – ja vieläpä pian – mutta niitä odotellessa voit tarttua kirjaan. Kannattaa aloittaa lyhyillä tarinoilla ja välttää turhaa draamaa.

Lukusuositus: Mummin toyboy


Härkä


Olet intohimoinen ja määrätietoinen kuin Petteri Punakuono. Olet lapsesta asti ollut vähän outo ja hillunut takapihalla mielikuvitusystäviesi ja taikasauvan kanssa, ja ehkä juuri siksi päädyit pankki- ja vakuutussektorille. Kaikki mihin kosket muuttuu edelleenkin paskaksi, mutta voit selittää asian suhdanteilla tai syyttää muita. Olet helposti höynäytettävissä, minkä takia joudut paikkaamaan talouttasi pikavipeillä ja nettipokerilla. Myös herätysliikkeiden edustajat rimputtavat säännöllisesti ovikelloasi.

Mikä neuvoksi? Lakkaa istumasta pelisilmäsi päällä tai joudut vielä vankilaan. Lähenny todellisuuden kanssa arkisatuja lukemalla.

Lukusuositus: Antarktis


Kaksoset


Olet yleisaddikti, jossa yhdistyy Nuuskamuikkusen pitkäjännitteisyys ja Cruella de Vilin bisnesvainu. Koska elämän suurella sukkalaatikolla ei ole sinun varallesi ehjää paria, kehität pakkomielteisesti kiinnostavia käänteitä elämääsi itse. Muistatko, kun yritit pitää tipatonta? Laitoit kaikki housusi pesuun, ettet vaan olisi lähtenyt baariin. Joit kuitenkin paremman puutteessa yskänlääkettä, teit housut vessapaperista, jouduit kaatosateeseen ja menit nukkumaan paperinkeräyslaatikkoon. Aamulla jouduit selittämään kumppanillesi, miksi sinulla on mononukleoosi ja Väyrysen kuva perseessä.

Mikä neuvoksi? Ei näin. Opettele rauhoittumaan meditoimalla ja kirjoja lukemalla. Lyhyet tarinat toimivat hermostollesi parhaiten.

Lukusuositus: Sienimies


Rapu


Rapuja pidetään yleisesti lempeinä koti-ihmisinä, mutta todellisuudessa ravut tykkäävät katsella kun maailma palaa, ja sinulla on vieläpä bensakanisteri ja sytkäri kourassa. Kumppanisi on yrittänyt kertoa jo vuosia, että oman tiensä kulkemisen ja pärställään kyntämisen ero on hiuksenhieno, mutta ketäpä sinä nyt kuuntelisit. Soudat mielestäsi trendikkäästi vastavirtaan mutta todellisuudessa veneesi vuotaa ja teet elämästäsi järkyttävän vaikeaa olemalla oma itsesi. Et pysty ottamaan vastaan mitään neuvoja tai kritiikkiä ja mieluummin hukuttaudut järveen kuin pyydät anteeksi. Tämä johtuu siitä, että jäit lapsena vaille rajoja ja iltasatua.

Mikä neuvoksi? Nyt on korkea aika kanavoida aggressiivispassiivisuutesi kirjallisuuteen. Aikuisten satujen maailma tarjoaa oivan pakopaikan identiteetistäsi.

Lukusuositus: Kärpänen


Leijona


Ei se siitä. Arki ja sinä ette sovi yhteen. Olet täysin kyllästynyt pomoosi, rutiineihin ja Maikkarin uutisankkureihin. Päivität jo torstaina someen että “TGIF!!” Elämäsi on muutenkin täynnä vastoinkäymisiä. Lentoyhtiön loungen wifi tökkii, Stockalta on chiansiemenet TAAS loppu ja etuhampaiden välissä oli koko päivän persiljaa eikä kukaan kertonut. Päättelet, että koko maailma on salaliitossa sinua vastaan ja kostoksi universumille liityt kristillisdemokraatteihin ja päästät naapurin lasten fillareista ilmat. Perheesi on jaksamisestasi hieman huolissaan ja ihan syystä.

Mikä neuvoksi? Tarvitset kipeästi terapiaa ja parempia ongelmia. Niitä löytyy lukemalla.

Lukusuositus: Äidin työ


Neitsyt


Olet kauniisti sanottuna pikkutarkka luonne, joten lasisi on aina paitsi puolityhjä myös paskainen kun valoa vasten katsoo. Ja miksipä ei katsoisi. Eläimet pelkäävät sinua vaistomaisesti. Muumimukisi ovat kaapissa värijärjestyksessä, käytät viivotinta mokkapalapellillisen siivuttamisessa ja putsaat vessan kaakelinsaumat hammasharjalla. Raivoat nettikirppareilla kaikille vatipäille, jotka eivät ymmärrä, että av:n saa laittaa vain lisäkysymyksellä ja suihkutat työmatkalla koirankakkojen viereen pinkillä spraymaalilla että MULKKU.

Mikä neuvoksi? Elämäsi voisi olla myös vähemmän paineistettua. Seuraavan kerran kun sinulle tulee tarve pestä ja silittää käytetyt talouspaperit, tartu mieluummin vaikka rentouttavaan tarinakokoelmaan.

Lukusuositus: Jaksaa, jaksaa

Vaaka


Olet nukkunut hyvin viimeksi 80-luvulla ja se on ihan omaa syytäsi. Roikut netissä ja valvotat myös ystäviäsi ja sukulaisiasi postaamalla heille öisin WhatsAppissa linkkejä heidän mahdollisiin sairauksiinsa sekä tekemiesi nettitestien tuloksia. Tämä näkyy päivisin habituksestasi ja työkaverisi kyselevätkin tiimipalaverissa, onko teillä ollut “lapsi valitsee vaatteet” -päivä. Jaksat raahustaa töihin lähinnä siksi, että uskot olevasi uudesti syntynyt Kleopatra. Et ole, mutta toivoa on aina. 

Mikä neuvoksi? Hakeudu välittömästi lääkäriin, jättäydy pois HR-puolelta ja ala lukea enemmän vaikka arkisatuja.

Lukusuositus: TelluSkorpioni


Harva osaa olla yhtä aikaa pihtari ja seksimaanikko, mutta sinulta se sujuu. Esiinnyt mielelläsi firman pikkujouluissa estottomana nymfomaanina, vaikka kumppanisi ei ole vuosiin uskaltanut lähestyä sinua spontaanisti. Satuilet mielelläsi kanssaihmisille anekdootteja jännittävästä elämästäsi vaikka jännität lähinnä sitä, onko hedelmävaa’asta tarrat lopussa. Mitä jos kääntäisit joskus selfietikun muihin ihmisiin? Muista, että vihreämpi ruoho aidan toisella puolella on todennäköisesti muovia ihan kuin naapurin muijan tissit. 

Mikä neuvoksi? Laita teekuppisi itse tiskikoneeseen ja mene kumppanin kainaloon ilman ehtoja. Lue hänelle ääneen kirjaa.

Lukusuositus: Lumi ja kuusi rakastajaa.


Jousimies


Olet sosiaalisesti sulava kuin Tarzan joogasalilla. Kuvailet Tinderissä itseäsi iloluonteiseksi anarkistiksi, vaikka olet vain tiloissa, laiska ja kyvytön kompromisseihin. Saat maanantaiaamuista ja palaverikutsuista ilmavaivoja ja lintsaatkin huoletta töistä, erityisesti jos olet konsultti tai freelancer. Hohottelet kovaäänisesti omille ajatuksillesi julkisissa kulkuvälineissä ja hassuttelet mielelläsi kanssaihmisille silmää vinkaten, että aina on aihetta juhlaan, olit sitten AA-kerhon tapaamisessa, hautajaisissa tai YT-neuvotteluissa. Kumppanisi ei ole enää varma valitsisiko borrelioosin vai sinut.

Mikä neuvoksi? Jos haluat välttyä yllättäviltä syanidikapseleilta iltapäiväkahvissa, tartu kirjaan. Nyt heti.

Lukusuositus: Juoksija


Ei kommentteja

Ajatuksia, tunteita, rytmihäiriöitä? Sana on vapaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.