Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kirjoittajilta: Pieni novelliblogi tarjoilee satuja aikuisille

Hei juuri Sinulle!Hauskaa että löysit tänne, novellien pariin! Me olemme Ina ja Katja, tämän blogin kirjoittajat.

Kerrottakoon heti alkuun, että emme ole koskaan kirjoittaneet novelleja. Nyt yritämme. Miksi ihmeessä?

Idea lähti hetken mielijohteesta.

Ensinnäkin rakastamme lukemista, mutta emme ehdi lukea niin paljon kuin haluaisimme. Elämme molemmat ruuhkavuosia. Käytämme vapaa-aikaamme jalkapallokentän reunalla, pokémon-jahdissa ja lukemalla kirjoja kuten Puppe leipoo. Ääneen sentään. Romaaneja ahmimme lähinnä lomilla, mutta kaipaisimme tarinoita arkeenkin. Sellaisia lyhyitä, ilta- tai aamusatuja aikuisille.

Toiseksi. Kun kirjoittaa työkseen (vaikkakin sivutoimisesti) kirjoja, kolumneja, blogia ja kaikenlaista, tulee väistämättä kirjoittaneeksi liikaa. Joskus hahmot, jotka kustannustoimittaja haluaa poistaa, ovat niin hyviä, että niistä haluaa pitää kiinni, vaikka sitten novellin muodossa.

Kolmanneksi. Elämän suuri sukkalaatikko syöttää koko ajan lapaan. Käyttökelpoisia lähtöjä sinänsä fiktiivisille teksteille löytyy ihan itsekseen, kylppärin peilistä, sukumökiltä ja kuraeteisestä. Ja kuten aina, fiktio on katsojan silmässä.

Tavoitteena on tarjoilla teille lukupaketti kerran kuussa. Jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina julkaisemme neljä tekstiä (paitsi heti heinäkuussa enemmän!), joita voit lukea kun ehdit. Bingetä kaikki kerralla tai makustele kerran viikossa tai joka toinen päivä, ihan kuten sinun elämäntilanteeseesi sopii. Luvassa on niin diippiä kelaa kuin kevyempää huttua, arkea ja vähän juhlaakin. Yritämme naurattaa enemmän kuin itkettää.

Toivomme, että tästä tulee hyvä pieni novelliblogi! Eikä paska. Anteeksi, jos tulee paska.

Kesäkuun novellit


- Hopeatoffeemurha
- Juoksevaa vettä
- Teistä ei välitä kukaan
- Napatequilaa (Tämä on sitten jatkis!)

Ps. Ja pyydämme: kommentoikaa mielellään! Toivokaa aiheita ja kertokaa jos novelli piristi, nauratti, itketti tai muuten kosketti!

Pps. Voit seurata blogia tilaamalla jutut syötteenä sekä Facebook-sivumme ja Bloglovinin kautta

12 kommenttia:

 1. Moi
  Tämähän on mukava idea. Aion lukea näitä. Ensipuraisun perusteella sanoisin, että hyviä on. Itse siistisin kieltä, ymmärrän edgyn asenteen sinänsä, mutta kun teksteissä itsessään on jo hyvä kulma, ei kirosanoja tarvita. Repliikeissä kenties. Kaivon pumppuussa ei muuten puudu selkä, ehkä väsyy tai kipeytyy? Napatekiila -tarina oli erinomainen, tuli mieleen joku suomalainen kirjailija, mutta en muista kuka. Lisää vaan!
  Ystävällisin terveisin
  Koskinen

  VastaaPoista
 2. Kiitämme kannustuksesta Koskinen! Lupaamme myös tarinoita ilman kirosanoja! Napatequilaa on jatkis, joten täältä pesee.

  VastaaPoista
 3. Superhyvä idea! Jostain syystä kirjojen lukemiselle ei muka löydy aikaa, vaikka netissä ja somessa tulee surffailtua jopa tunteja päivässä. Tulen ehdottomasti seuraamaan tätä blogia!

  -Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, ihanaa! Me toivotaan että näiden lukeminen on yhtä hauskaa kuin kirjoittaminen!

   Poista
 4. Ooh! Mut tää ei oo mobiiliyhteensopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, hyvä että sanoit, kävin pistämässä mobiilinäkymän päälle!

   Poista
 5. Kiitos, kaikki luettu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, seuraava setti sitten heinäkuun alussa.

   Poista
 6. Oivaa, kauniisti resonoivaa kerrontaa! Mä näkisin mielelläni yhden minimalistis-lakonisen tekstin, jossa herkuteltaisiin kolmessa ensimmäisessä tekstissä esitellyillä hykerryttävillä huomioilla, mutta ilman koukkujen selittämistä. Pokkaa on tietysti tulla tänne ehdottelemaan, mutta ois kiva jos testaisitte vaikka yhden tekstin verran kerrontaa, jossa lakonisuus saa vallan. Tiedätte olevanne hauskoja, joten miksi turhaan pyöristää hyviä läppiä? Ja hei - jos joskus satutte avaamaan tekstipiirin, johon hyväksytään ulkopuolisia vaikka jonkin raakalaismaisen pääsykoerupeaman kautta, olen jonossa!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Petra - kommentteja pyysimme ja niitä arvostamme, nyt treenaamaan lakonista tekstiä siis! :) Tekstipiiri on erinomainen idea, jota olemme itsekin miettineet syksylle. Palataan siihen, hauskaa kesää!

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtavaa! Musta saitte lukijan heti. Kiva jos pystytte säilyttämään tällasen napakan kerrontatyylin. Novellit on jääny multa usein lukematta siks että asioista kerrotaan joko liikaa tai liian vähän. Kiitos ja mainostan teitä eteenpäin! t.P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napakkuus syntyy meillä molemmilla tietyistä arjen paineista, joten laverteluun emme ehkä pääse sortumaan ihan lähivuosina. Haaveilen kyllä sellaisen romaanin kirjoittamisesta, jossa solmitaan kengännauhoja 30 sivua, mutta ehkä sitten eläkkeellä. Kiitos P!

   Poista

Ajatuksia, tunteita, rytmihäiriöitä? Sana on vapaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.