Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kiitos, lukijat ja kuuntelijat!


Pieni novelliblogi oli alunperin oikeastaan vähän läppä. Blogin nimeksi tuli Pieni novelliblogi siksi, ettei mitään älyttömämpääkään keksitty.

Kaupallinen harakiri, sanoi Ina – novellit ovat valitettavasti kirjamaailmassa ihan out.

No, tämä onkin verkkomaailma, sanoi Katja. Ja novelliblogi siitä tuli.

Blogin sisältö ei ole tosin ollut lainkaan läppä. Olemme kirjoittaneet tarinoita täysin tosissamme, innoissamme, raivoissamme, viihtyäksemme, surraksemme. Toisillemme ja teille.

Viime keväänä tästä vuodatuksesta ilmestyi kokoelma Arkisatuja aikuisille. Edes kustantajamme S&S ei odottanut kaupallista menestystä, mutta ilo lyhyistä arkisaduista oli aitoa ja kokeilun väärti. Kansien väliin koottiin ja editoitiin kustannustoimittajan kanssa toimivimmat tarinat ja kirjoitettiin läjä uusia.

Piilotettiin kuitenkin sana novellikokoelma kirjasta pois. Eihän sitä sitten osta edes ne Inan kolme iäkästä sukulaista, joiden varaan kirjamyynti suurinpiirtein laskettiin.

Kai tästä tulee äänikirja, Ina tiedusteli sopparia kirjoitettaessa.
– Musta tuntuu, että tämä voisi toimia äänikirjana aika hyvin.

S&S lupasi. Tyrkättiin kuunneltavaksi myös muutama bonusraita, joita ei kirjaan laitettu. Lukijaksi saatiin taitava Krista Putkonen-Örn, joka onnistui asettumaan jokaisen hahmon ihon alle juuri kuten olimme tarkoittaneetkin. Se on melkoinen suoritus kokeneeltakin lukijalta.

Ja se tosiaan toimi, kiitos teidän! Julkkariviikonloppuna olimme yhden hämmentävän hetken ajan kuunneltujen äänikirjojen listan ykkösenä - täysin tuntemattomina novellisteina. Ohitimme hetkellisesti jopa Camilla Läckbergin.

Ahah, ajateltiin. No se oli tsägää varmaan. Mutta ei äänikirja ihan huonosti mennyt senkään jälkeen ottaen huomioon, että emme ole erityisen kuuluisia kirjailijoita.

Sitten kuului kummia: Arkisadut pääsivät mukaan Storytelin vuoden äänikirjapalkinnon yleisöäänestykseen.

Nauratti hiukan olla samassa äänestyksessä kaikkien oikeiden kirjojen kanssa, mutta kannustettiin kuitenkin niitä iäkkäitä sukulaisia ja kylänmiehiä ja -naisia äänestämään. Inan 79-vuotias äiti otti äänikirjapalvelun käyttöön tietääkseen, miltä kirja siellä kuulostaa ja mikä äänikirja ylipäänsä on.

Ja nyt kävi niin, että Arkisadut päätyivät viiden finalistin joukkoon kaunokirjallisuuden genressä.Ehkä joudumme miettimään ajatuksia lopettamisesta uudelleen. Aihe nimittäin vilahteli keskusteluissa syksyllä: jos joku on ollut kaupallisesti kannattamatonta ruuhkavuosien hässäkän keskellä, niin tämä tarinoiden kyhääminen nettiin ilmaiseksi. Minkä toki tiesimme jo etukäteen. Se, mitä emme tienneet, oli kuinka hiton hauskaa tästä tulisi.

Valtaisan suuri kiitos teille kuuntelijat ja lukijat! Storytelin vuoden parhaan äänikirjan valitsee kevään aikana asiantunteva raati ja voittaja julkistetaan maaliskuisessa gaalassa. Semmoisissa emme olekaan aiemmin olleet ehdokkaina mukana koskaan.  Kaikkien genrejen ehdokkaat ovat erinomaisia ja suosittelemme niitä lämpimästi kuulokkeisiin joululomalla.
Kiitos myös S&S, joka teki omanlaisensa kokeilun ja kulttuuriteon, jolle kukaan ei odottanut mitään vastinetta. Emme edes me itse.

Nyt jäämme luovalle joulutauolle pohtimaan uusia kuvioita ja tarinoita ja palaamme taas tammikuussa. 

Rentoa joulua ja iloista uutta 20-lukua!

Ina ja Katja


1 kommentti:

  1. Teille tässä jättikiitokset kuuluu! Ja onnittelut ja hyvät joulut kans.

    VastaaPoista

Ajatuksia, tunteita, rytmihäiriöitä? Sana on vapaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.