Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vapautuminen

Idea tuli terapeutilta. Kaunis nuori nainen sanoi ilmeenkään värähtämättä kuin maailman luonnollisimpana asiana:

- Entä oletteko koskaan ajatelleet swingausta eli parinvaihtoa?

Jyri yskäisi ja jyrähti heti: - Ei helvetissä!

Kirsi sen sijaan tyytyi hymyilemään hämmentyneesti.

- Kun te nyt olette jo pettäneet molemmat toisianne, niin tulee mieleen, että ettekö voisi hakea sitä kipinää ja jännitystä suhteeseenne yhdessä? Todella monet parit tekevät nykyään niin, se voi virkistää seksielämää yllättävän paljon ja palauttaa läheisyyden, jota teidän tuntuu olevan kovin vaikea löytää enää. Harkitkaa edes, jutelkaa tästä vaikka hetki kotona ennen seuraavaa tapaamista, terapeutti sanoi ja hymyili lämpimästi.

Jyrin näkemys oli selkeä ja mies ilmaisi sen heti autossa pamautettuaan oven kovaa kiinni: - Ei tule seuraavaa tapaamista.

- Mun mielestä tämä oli aika yllättävä ja kiinnostava idea. Eikö kaikkea kannattaisi kokeilla, jos ollaan jo eroamassa muutenkin, Kirsi yritti.

- Se on eri asia, että olet pannut muita miehiä, mutta en halua olla sitä vielä kaiken lisäksi katsomassa! Jyri huusi.

- Sinä panit muita naisia ensin, jos saan muistuttaa, Kirsi vastasi rauhallisesti, - mulle sopisi ihan hyvin, että sovittaisiin avioliiton säännöt uusiksi tässä vaiheessa elämää ja kokeiltaisiin vaikka parinvaihtoa. Kumpikin haluaa pitää meidän talosta kynsin hampain kiinni ja jotenkin olisi kivempi erota vasta, kun lapset muuttavat kotoa. Eihän siihen nyt montaa vuotta mene enää, mutta ainakin päästäisiin valehtelusta ja pettämisestä eroon. Luottamus pitäisi saada takaisin, että voidaan jatkaa yhdessä. En jaksa itse ainakaan kytätä enää yhtään sun paitojen tahroja ja miettiä kenen kanssa siellä kännykässä taas flirttailet. Ja väitätkö mulle oikeasti, että kaikkien näiden vuosien ja naisten jälkeen voisit muka lopettaa pettämisen? En usko. Mun mielestä voitaisiin yrittää kasvaa ihmisinä ja pariskuntana, päästä seuraavalle tasolle, jossa ollaan vapaita puolin ja toisin, mutta yhdessä. Ei se ole edes mitään uutta ihmiskunnan historiassa, monogamia on, Kirsi jatkoi melkein hengästyneenä ja ihmetteli, mistä kaikki nämä uudet ajatukset olivat tulleet näin varmoina hänen päähänsä.

Vielä muutama vuosi sitten olisi ollut täysin mahdotonta edes sanoa mitään tällaista ääneen, mutta terapeutti oli taitava. Nainen oli saanut hänet kyseenalaistamaan kaiken, eniten hänen omat estonsa ja moraalikäsityksensä. Terapeutti oli muistuttanut moneen kertaan, että ellei uskonut jumalaan, avioliitto oli ennen kaikkea kahden ihmisen välinen sopimus. Sopimukseen saattoi sisältyä ihan mitä tahansa, mikä ei vahingoittanut kumpaakaan. Mutta oliko swingaus vahingollista? Terapeutti oli todennut, ettei sitä voinut tietää kokeilematta, siksi asiaa piti harkita huolellisesti ja yhdessä.

Jyri ei sanonut mitään, tuijotti vain harmaata ja päättymätöntä tietä edessään.

- Mutta voidaan me tietysti vain erotakin, Kirsi huokaisi hetken kuluttua ja kääntyi katsomaan ikkunasta ulos.

Kotona hän tutki swingersien sivuja ja tapaamisia. Niitä tuntui riittävän yllättävän paljon ja kaikissa esittelyissä vakuutettiin, että paikan päälle sai tulla vain käymään, mitään ei ollut pakko tehdä, ei edes riisua vaatteita jos ei halunnut.

Ja mistä hän tiesi, miltä se oikeasti tuntuisi - nähdä Jyri vieraan naisen kanssa kiihkoissaan kaikkien niiden yöllisten itkujen ja mustasukkaisuusriitojen jälkeen? Voi olla, että hän ei kestäisikään sitä. Ehkä hän häpeäisi omaa vartaloaan liikaa eikä pystyisi vapautumaan - ja mitä, jos vain toinen heistä löytäisi parin ja toinen jäisi ilman? Jyri löytäisi takuulla jonkun, mies oli niin kiimassa kaiken aikaa että kuka tahansa kelpaisi hänelle - paitsi oma vaimo tietenkin.

Silti ajatuksessa oli jotain vapauttavaa, jotain, joka sai hänet vihaamaan Jyriä vähän vähemmän. Kuka heitä esti tekemästä lähes kuolleessa parisuhteessaan mitä ikinä halusivat?

He eivät puhuneet asiasta mitään ennen kuin seuraavan kerran matkalla terapiaan.

- Sua sitten kiinnostaisi se swingaus vai, Jyri kysyi hetkeä ennen kuin he olivat perillä.

- En tiedä, onhan se aika hurja ajatus. Mutta ehkä juuri siksi, en tiedä mitä meillä on enää menetettävää, Kirsi sanoi.

- Mua pelottaa, että tapaat siellä jonkun ja menetän sut. Että haluatkin jotain muuta miestä enemmän, ei vain seksin takia vaan muutenkin, Jyri sanoi ja tuijotti eteensä ilmeettömästi.

Kirsi kääntyi katsomaan miestä hämmästyneenä. Tämä oli täysin uutta.

- Voihan siinä niinkin käydä, hän sanoi sitten. - Tai sä tapaat jonkun toisen. Mutta entä jos me tavataankin siellä toisemme, ensimmäistä kertaa vuosiin?

- Mennään sitten, Jyri sanoi. - Olet varmaan oikeassa, ei meillä ole enää mitään menetettävää. Ehkä se voi olla uusi alku, eikä mun tarvitse häärätä enää salaa ympäriinsä. Tai sun etsiä kostoa.

Kirsi nyökkäsi ja hymyili itsekseen. Hän tunsi itsensä vapaammaksi ja riehakkaammaksi kuin parikymppisenä sinkkutyttönä. Hän sai tehdä elämällään ihan mitä halusi eikä tarvinnut lupaa keneltäkään ollakseen kaunis, rietas ja onnellinen. Juuri sitä hän halusi olla, niitä kaikkia yhtä aikaa, Jyrin kanssa tai ilman.1 kommentti:

  1. Olisin halunnut tarinan jatkuvan pitempään! Miten heille käy, löytävätkö he toisensa, vai hukkaavatko kokonaan.
    -Sallis

    VastaaPoista

Ajatuksia, tunteita, rytmihäiriöitä? Sana on vapaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.