Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mari-Sisko neuvoo: paras perheloma
Parahin Mari-Sisko,

mitä tehdä kesälomalla? Meillä on kolme lasta, jotka ovat 5, 4 ja 3-vuotiaita. Odotan neljättä lasta, joka syntyy syksyllä. Itse asiassa olen hyvin väsynyt. Kesämökillemme Saimaalle täytyy ajaa yli neljä tuntia ja lasten kanssa seitsemän. Sitten siellä on oltava kaksi viikkoa, koska matka on pitkä. Miehen koko suku on samalla mökillä ja niinpä tarjoilen ruokaa, tiskaan ja hoidan lapsia koko loman ajan. Mies ajaa nurmikkoa ja pelaa jalkapalloa sukulaisten kanssa. Ottaa kyllä muutaman lapsen usein mukaan peliin, se täytyy hänen kunniakseen sanoa.

Oikeastaan kun mietin asiaa, tämäkin kesäloma tuntuu jo etukäteen hyvin pitkältä. Lentomatkat ovat lasten kanssa ihan yhtä helvettiä, koska yksikään heistä ei jaksa istua yli tuntia paikoillaan. Haluaisin lämpöön, mutta en jaksaisi lähteä lasten kanssa minnekään. Ei ole rahaakaan sitä paitsi. Ostimme huonokuntoisen omakotitalon, joka nielee kaikki rahat. Mies nikkaroi taloa kaikki viikonloput. Viimeksi olimme kaksi vuotta sitten Espanjassa ja koko perhe sai vatsataudin. Vanhin lapsi ei halua ulkomaille vieläkään. Ehkä en halua itsekään. Perheen kanssa ainakaan. Olenko huono äiti?

Oikeastaan haluaisin ehkä olla vain yksin kotona koko kesän. Ehkä maata välillä vähän rannalla kirjan ja aurinkovarjon kanssa. Juoda toisinaan kulauksen alkoholitonta siideriä, pulahtaa uimaan, ottaa pikku nokoset, joilta voi herätä liian myöhään ja nähdä auringon laskevan, vaellella kuumia katuja pitkin yksinäiseen kotiin ja mennä nukkumaan ilman, että kukaan herättää koko seuraavana päivänä.

Tämmöistä ei ole sattunut kuuteen vuoteen. Nyt kun aloin asiaa miettiä, niin en ole ollut lomalla kuuteen vuoteen.

Terveisin,
Milla -80

Hyvä Milla,

ei ole mitään syytä masennukseen, vaikka elättekin juuri nyt niitä kuuluisia onnen ja huolen sävyttämiä ruuhkavuosia, jossa luovat ideat ovat tarpeen! Hienoja lomavaihtoehtoja löytyy kyllä, kun näkee hieman vaivaa!

Risteily ja päivä Tukholmassa tai Tallinnassa on aina hauska koko päivän seikkailu, jossa saa kulutettua pitkästä lomasta kaksi päivää! Paitsi, jos lapsi tulee merisairaaksi eikä nuku koko yönä tai saa pallomeressä potkun nenään, jota pitää paikkailla laivalääkärin luona.

Mutta onneksi Suomi on täynnä hurmaavia kesäretkikohteita! Nyt en keksi kyllä yhtäkään, sillä viime vuonna Ähtärissä tarvittiin pipoa ja kaulaliinaa ja niiden puutteessa iski korvatulehdus. Serenasta saimme vesirokon, siinä meni eräänä vuonna sairaalassa kaksi viikkoa.

Jospa vielä löytyisi halpoja äkkilähtöjä? Espanjasta tosin teillä oli jo huonoja kokemuksia, Kanarialta muistuukin mieleeni vastaava reissu. Saimme koko perheen voimin vatsataudin. Kaksi-vuotias kuopus käveli ympäri hotellihuonetta ja oksensi päälleen, koska makasimme miehen kanssa kylpyhuoneen lattialla oksentamassa ja tappelimme siitä, kuka saa käyttää vessaa suihkun lattian sijaan. Kukaan ei päässyt huoneesta ulos kauppaan asti ostamaan juotavaa. Sitten mentiinkin jo sairaalaan nesteytykseen.

Kuka semmoista haluaa? Ei kukaan.

Ehdotankin, että otat nyt heti lujasti mutta lempeästi vastuun omasta elämästäsi: pakkaa perheen laukut, ilmoita miehelle, että tarvitset lomaa ja lähetä heidät Saimaalle. Miehellä on siellä mukavaa, sinulla ei. Koko sukukin on hänellä apuna näemmä, joten heillä tulee varmasti yhdessä oikein ikimuistoinen loma.

Sillä välin sinä makaat viikon yksin rannalla kuvailemallasi tavalla. Tai kaksi, jos sinne Saimaalle asti lähtevät. Sen jälkeen et varmasti ole huono äiti ainakaan puoleen vuoteen. Rahaakin säästyy.

Tätä lomaa et kadu.

Kesäterveisin,
Mari-Sisko


Hyvä Mari-Sisko,

lämmin kiitos neuvoistasi ja terveisiä hiekkarannalta!

Oikeassa olit: en kadu. Mies saattaa katua kyllä, mutta nyt hänellä on oiva tilaisuus oppia hoitamaan kaikkia lapsia yksin ennen vauvan syntymää.

Hassua kyllä, hän soitteli jo kertaalleen ja ehdotti, että lähettäisimme ensi kesänä lapset suvun hoiviin viikoksi Saimaalle ja menisimme kahdestaan etelään. Pidin ehdotusta hyvänä.

Kiitos ja ihanaa kesää!

Milla -80


Ei kommentteja

Ajatuksia, tunteita, rytmihäiriöitä? Sana on vapaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.