Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

EnergiahoitajaPuhelin piippasi kuudelta aamulla.

"Parin tunnin keikka Kalevankadulla klo 9:00, ei tietoa mitä. Kuittaa jos otat."

Kuittasin, tietenkin. Vuokra oli maksettava.

Olin jäänyt työttömäksi puhelinmyyntihommista pari kuukautta sitten ja ilmoittautunut työvoimaksi siivouskeikkoja välittävään firmaan. Siivoojana ei kannattanut kauheasti kysellä, millainen keikka oli kyseessä, vaan mennä paikalle kun käskettiin. Pomo oli korostanut, että asiakas kyllä tietää tarpeensa ja ammattilainen osaa kyllä siivota minkä tilan tahansa, kunhan nyt ei murhapaikka ole.

Meninkin täsmällisesti paikalle. Osoitteesta löytyi pieni kivijalkaliike, jonka ovessa luki Energiapuhdistus Palm Power. En sen kummemmin jäänyt pohtimaan, että mitä tavan liiketoimintaa täällä harjoitettiin. Ei se minulle kuulunut, jokainen tyylillään.

Ovikello kilahti kun astuin sisään. Suitsukkeen tuoksu iski sieraimiini.

Hoitolan respassa hääri hätääntyneen oloinen mimmi, nimilapun perusteella Nanna. Nannalla oli tekotukka, tekohuulet, tekokynnet ja tekoripset ja mietin, että oliko siinä enää jäljellä tavallista ihmistä ollenkaan. Se kuitenkin toivotti nuivasti tervetulleeksi ja käski äkkiä vaihtaa vaatteet, asiakas kuulemma odotti jo.

Tuijotin Nannaa intensiivisesti ja yritin ymmärtää, että mikä helvetin asiakas. En siivonnut ihmisiä.

- Olen siivooja. Täällä piti olla joku siivoustehtävä.

Nanna näytti hämmentyneeltä.

- Etkö olekaan puhdistushoitaja? Rita on sairastunut ja tilasin hänelle tuuraajan.
- Mitä juuttaan hoitajaa? Olen siivooja.

Nannan leuka loksahti auki. Hän plarasi varauskirjaa ja sanoi, että asiakas nimeltä Gutta Justafsberg odotti jo hoitohuoneessa 2 energiahoitoa, jonka pitäisi avata energialinjoja, puhdistaa chakroja ja huuhdella soluja. Että voisinko hoitaa sen vai en.

Totesin, että nyt on jossain kohtaa valtava väärinkäsitys.

- Olen siivooja Energiaputsaus Oy:stä enkä mikään chakra-asiantuntija. Huuhtelen vain pesurättiä, en soluja.

Käännyin lähteäkseni, mutta Nanna päästi älähdyksen. Siltä ponnahti yksi muovinen kynsi tiskille kun se puristi kädet äkisti nyrkkiin.

- Odota! Kyseessä on VIP-asiakas. Maineemme menee, jos emme tee hänelle hoitoa!

Nanna puri huultaan hetken ja ehdotti, että jos menisin edes aloittamaan hoidon niin hän yrittäisi saada paikalle jonkun ammattilaisen.

- Ei tarvitse kuin laittaa kaurapussi mikroon ja pitää huolta siitä, että asiakkaalla olisi lämmin. Ei siinä mene kuin vartti!

Se vuokra. Energiahoito vaikutti suhteellisen helpolta nakilta verrattuna vaikka synnytyssaliin ja minulla oli kesäteatteritaustaa, joten päätin suostua. Sanoin, että tästä tulisi tuplalasku. Nanna henkäisi syvään ja halasi minua niin tiukasti, että pelkäsin hänen silikonisen rintamuksensa räjähtävän. Olisi pitänyt sanoa triplahinta.

Vaihdoin pukuhuoneessa valkoisen housuasun päälle ja nappasin kaulaani roikkumaan nimikyltin, jossa luki Ariane.

Astuin varovaisesti sisään niukasti kalustettuun hoitohuoneeseen. Violeteilla orkideoilla ja isolla palmulla sisustetussa hoitohuoneessa soi ryhävalaan laulu. Takaseinällä oli hyllyjä, jossa oli jos jonkinlaista purkkia, sekä mikro. Keskellä kapeaa huonetta oli hoitopöytä. Siinä makasi keski-ikäinen nainen kasvot alaspäin pyyhe lantion päällä.

Yritin eläytyä rooliini. Ariane tuskin pahastuisi. Päätin käyttää hienostunutta ranskalaista korostusta, se vaikuttaisi ammattimaiselta.

- Hyömentä. Pähöittelyt että kesti.
- Ei se mitään, mutta ryhtykää toki töihin. Minun täytyy olla seuraavassa tapaamisessa tunnin kuluttua.
- Hyvin tehökäs energiähöitö siis, mädäm?
- Kyllä, chakrat ovat jumissa ja energialinjat epäkunnossa. En saa nukuttua.

En ymmärtänyt mitään, mutta muistelin Nannan ohjetta. Elikä lämpöä, avausta ja huuhtelua siis.

Löysin kaurapussin kaapista ja pistin sen mikroon täydelle teholle. Jäin siinä mikron hurinassa miettimään askelmerkkejäni. Asiakas näytti hieman palelevan, joten lastasin yläkropan päälle koko oven suussa odottavan pyyhepinon. Lämpöhän kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten säädin myös ilmastoinnin kolmeenkymmeneen asteeseen.

Päätin pelata aikaa ja kolistella hieman kaapilla. Hyllyllä oli valtava määrä voidepurkkeja, eteerisiä öljyjä, yrttinyyttejä ja mustia kiviä. Valitsin sieltä eukalyptustippoja, sillä aukeaa ainakin nenä, ehkä myös chakrat. Sekoitin sitä veden kanssa suihkepulloon ja suihkin huoneeseen turkkilaisen kylpylän tunnelmaa.

Havahduin suihkiessani siihen, että huoneeseen alkoi tulla kummallista käryä. Saatanan kaurapussi oli vielä mikrossa! Ryntäsin mikrolle ja otin savuavan pussin pois. Pussi oli tietenkin aivan jumalattoman kuuma, joten pudotin sen näpeistäni pöydälle. Pussi halkesi. Mustuneita kauranjyviä levisi lattialle asti. Asiakas aivasti pari kertaa, ehkä linjat olivat aukeamassa. Onneksi Justafsbergin päällä oleva pyyhevuori esti häntä vilkaisemasta, mitä puuhasin.

Olen aina ollut toiminnan nainen enkä jäänyt nytkään tilannetta päivittelemään. Yritin peittää savun hajua suihkimalla huoneeseen lisää eukalyptustippoja.

Otin pyyhkeet pois ja aloin ripotella asiakkaan päälle kuumia kauranjyviä. Hän ynisi ja nytkähteli hieman kun tulikuumat jyvät putosivat selälle, mutta vaikutti muuten tyytyväiseltä.

Kun käännyin napatakseni pyyhkeet takaisin asiakkaan päälle, potkaisin vahingossa viuhkapalmun kumoon. Pahaksi onneksi palmu kaatui Justafsbergin persuksen päälle ja hän kiljahti säikähdyksestä.

- Mitä täällä oikein tapahtuu?!
- Räyhöittykää, mädäm! Se öli tärköitys! Tämä läittää energiän kiertämään!

Oli toimittava heti. Kun en muutakaan keksinyt, katkaisin palmusta yhden oksan ja aloin hutkia sillä Justafsbergiä kuin paremmissakin löylyissä. Aluksi rauhallisemmin ja sitten vähän napakammin. Hänen selkänahkansa ja pakaransa muuttuivat aivan punaisiksi, mutta hän ei missään vaiheessa pyytänyt lopettamaan. Pidin tätä tyytyväisyyden merkkinä ja yritin epätoivoisesti miettiä seuraavaa siirtoa.

Samalla hetkellä sisään astui Nanna, joka ohjasi huoneeseen tumman nuoren naishenkilön. Luin heidän kasvoiltaan jonkinasteista kollektiivista hämmennystä. Ja olihan siihen tavallaan hyvä syy. Seisoin siinä palmunoksa kädessäni kuin jossain kahden pennin pääsiäiskuvaelmassa ja olin piessyt VIP-asiakkaan ravunpunaiseksi. Mustia jyviä oli joka puolella lattiaa. Huoneessa kärysi pohjaanpalanut kaura, eukalyptus ja hiki.

- Kiitos... Ariane. Sinikka jatkaakin tästä hieronnalla, Nanna sanoi ääni hieman särkyen ja kiirehti säätämään ilmastoinnin takaisin 21 asteeseen.
- Energiää päiväänne, mädäm, toivotin ja liukenin paikalta.

Toivoin, että he saisivat siivottua huoneen itse, eivätkä vahingonkorvausvaateet ylittäisi vastuuvakuutustani.

Seuraavana aamuna puhelin piippasi taas. Kutsu kävi suureksi yllätyksekseni samaan osoitteeseen Kalevankadulle. Kuittasin hämmentyneenä.

Tällä kertaa Nanna oli ovella vastassa, maireasti hymyillen. Kuulemma hoitoni oli ollut asiakkaan mielestä niin käänteentekevä, että hän buukkasi saman uudestaan. Ja itse asiassa koko Justafsbergin tuttavapiiri oli tehnyt varauksen energiahoitooni. Nanna sirkutti, että koko Palm Powerin henkilökunta halusi kuulla erikoisesta metodistani ja, jos vain haluaisin, olisin erittäin tervetullut vetämään uutta palm spanking -tiimiä.

Mikäs siinä, mietin. Laitoin pomolle viestin, että se oli ollut oikeassa. Ammattilainen todellakin osaa putsata minkä tahansa kohteen.


4 kommenttia:

 1. Ihanaa! Nauroin ääneen, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että energiahoito vaikutti näin energisoivasti! :)

   Poista
  2. Sama reaktio täällä! 😄

   Poista
  3. Hyvä kuulla! ^_^ Huomaan että minusta kuoriutuu hiljalleen suuri farssin ystävä!

   Poista

Ajatuksia, tunteita, rytmihäiriöitä? Sana on vapaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.