Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mari-Sisko antaa perheneuvontaaHei Mari-Sisko,

minulla on hyvin vahvatahtoinen 2-vuotias. Ongelmana on, että hän lyö joka aterialla keittiön pöydän päällä roikkuvaa kattolamppua. Lamppu on ainoa kiva esine, jonka olen kotiin uskaltanut hankkia, joten haluaisin, että hän lopettaa lyömisen ennen kuin lamppu putoaa hänen päälleen. Kielloista huolimatta lapsi ei usko, vaan lyö lamppua entistä innokkaammin. Mikä neuvoksi?

Nimim. Neuvoton lampunystävä

6 kommenttia:

 1. Hyvä neuvoton lampunystävä,

  Kaksi-vuotias taapero voi tosiaan olla ajoittain hieman omapäinen, kun hän testaa omaa tahtoaan vanhempiinsa. Oma tahto on hieno asia ja tärkeä kehitysvaihe! Nyt kehottaisin sinua sanomaan hänelle joka kerta lempeästi mutta jämäkästi ei ja nostamaan hänet pois pöydästä. Voitte jatkaa ruokailua, kun lapsi on ymmärtänyt, että lamppua ei saa lyödä.

  Kehottaisin sinua kuitenkin myös miettimään suhdettasi lamppuun: miksi se on sinulle niin tärkeä? Ehkä voisitte teipata lampun toistaiseksi kiinni kattoon tai syödä vaikka tunnelmallisesti ilman lamppua. Ethän halua antaa lampun aiheuttaa ikävää tunnelmaa muuten selvästi rakastavassa kodissanne. Onnea matkaan!

  Terveisin, Mari-Sisko

  VastaaPoista
 2. Hei taas Mari-Sisko,

  olen nyt kaksi kuukautta sanononut lempeästi mutta jämäkästi ei ja nostanut lapsen pois pöydästä, kun hän lyö lamppua. Tästä huolimatta sama meno jatkuu, tästä on ehkä tullut hänelle jopa leikki.

  Alkaa mennä hermo. Olen ymmärtänyt, että jäähyä tai muita rangaistuksia ei sovi antaa eikä lapselle saa huutaa. Onko sinulla vielä muita neuvoja?

  Nimim. Neuvoton lampunystävä

  VastaaPoista
 3. Hyvä Neuvoton lampunystävä,

  kokeilitteko jo toisenlaista lamppua? Ehkäpä spottivalot katossa voisivat ratkaista tämän ikävän pattitilanteen muuten rakastavassa perheessänne.

  Terveisin, Mari-Sisko

  VastaaPoista
 4. Hei,

  lamppu irtosi lopulta katosta, hajosi, lapselle tuli haava poskeen, mies haukkui minut surkeaksi kasvattajaksi, äidiksi ja vaimoksi ja meille tuli ero. Mikä nyt eteen, kuinka saan perheeni takaisin?

  Terveisin ex äiti

  VastaaPoista
 5. Hyvä ex äiti,

  onpa ikävä kuulla vastoinkäymisistänne! Neuvoisin sinua nyt kysymään itseltäsi lempeästi mutta jämäkästi mistä muusta turhasta voisit hankkiutua elämässäsi eroon kuin selkeästi piiloaggressiivisesta aviomiehestä? Kehotan myös jatkossa pohtimaan lamppuvalintojasi tarkemmin: kumpi onkaan sinulle tärkeämpää, sisustaminen vai rakastava tunnelma perheessäsi? Onnea uuteen itsenäiseen elämään!

  Terveisin, Mari-Sisko

  VastaaPoista
 6. Parahin Mari-Sisko,

  olit oikeassa spottivalojen suhteen. Ne toimivat erinomaisena iltavalaistuksena täällä pohjois-Italiassa, jonne perustin skandinaavisen menestysravintolan jätettyäni lapset ex mieheni huollettaviksi. Nautin lapsistani ja perhe-elämästä suunnattomasti kaksi viikkoa joululomalla ja kolme viikkoa kesälomalla. Kukaan ei myöskään lyö lamppuja enää.

  Parhain terveisin, nimim. Onnellinen

  VastaaPoista

Ajatuksia, tunteita, rytmihäiriöitä? Sana on vapaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.