Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rikkaat ja kauniit



Siivottuaan hotelleja 20 vuotta Leena sai kansainväliseltä ketjulta palkinnoksi viikon missä tahansa maailman hotellissa. Ainoastaan lennot piti maksaa itse.

Leena alkoi tutkia ketjun hotelleja jo vuotta etukäteen. Pitäisikö olla viisi tähteä, vai riittäisikö neljä, jos ympäristö olisi ihanan eksoottinen ja kaunis, jotain, mitä hän ei ollut osannut kuvitellakaan? Ja oliko hänellä riittävä vaatevarasto viiteen tähteen muutenkaan?

Hän oli hotellisiivoajana hyvä, alan huippuja. Hän piti työstään, siinä sai tulosta aikaan ja oppi ihmisestä sellaistakin mitä ei halunnut. Huoneista näki heti, oliko siellä pidetty orgiat vai luettu laatikossa olevaa Raamattua - jälkimmäisissä oli usein pedattu sänky lähtiessä niin, että tyynyssä näkyi vain pieni painauma siinä, missä asukas oli nukkunut. Mutta oli Raamattua joskus luettu selvästi katumustarkoituksissakin, ihmisillä tuli helposti jumala mieleen kun synti oli päässyt yllättämään maailman turuilla ja teillä.

Työn ikäviin puoliin kuului se, että ihmisen eritteistä tuli opittua sekin, mitä ei varmasti lääkärikouluissa opetettu ja niitä löytyi mitä yllättävimmistä paikoista. Mutta pääosin työ oli mukavaa ja suomalaiset suhteellisen siistiä kansaa.

Aikansa esitteitä tutkittuaan Leena päätyi palkintomatkalle Kreetalle. Atlantin takaisten paikkojen lentohinnat ylittivät hänen budjettinsa pahasti ja tarkemmin ajatellen hän oli aina halunnut Kreetalle ystävien kehujen perusteella. Hotellissa oli vain neljä tähteä, mutta se näytti riittävän hienolta silti. Kerran elämässä piti nähdä, miten kauniit ja rikkaat lomailevat ulkomailla. Sitten jaksaisi taas siivota sviittejä ne 20 vuotta, jotka eläkkeeseen olivat vielä jäljellä.

Hotellin aulassa kiilsi vaalea marmori ja tuoksui hajuste, jossa oli aavistus jasmiinia ja merisuolaa. Peittämään voimakkaan desinfiointiaiheen hajun, kuten hän hyvin tiesi. Näissä lämpötiloissa tarvittiin vahvoja aineita pitämään bakteerit ja vatsataudit loitolla. Vaan pysyivätkö silti, Leena mietti, käsidesiä oli onneksi mukana monta purkkia.

Miellyttävä ja äänetön ilmastointi liikutti ilmavirtaa hitaasti. Henkilökunta otti hänet kohteliaasti vastaan, vaikka hän ei saanut montaakaan englannin kielistä sanaa suustaan. Hän oli toiminnan nainen, ei mikään suupaltti.

Huone oli yllättävän pieni, mutta moitteettoman siisti. Kylpyhuoneen viemärit olivat huonot, niistä valuisi vesi ulos heti. Se teki kylpyhuoneen hygieenisuudesta puutteellisen. Hän siivosi lattian, pöntön ja hanat varmuuden vuoksi uudelleen siivousvälineillä, jotka oli pakannut laukkuunsa kotona tällaisten tilanteiden varalta.

Parvekkeelta oli kaunis näköala uima-altaille, mutta lattia oli huonosti pesty. Se tuntui jotenkin tahmealta. Nyt pitää rentoutua ja unohtaa hygienia, hän päätti. Ollaan sentään lomalla. Ilokseen hän löysi hotellin kaapista valkoiset sisätohvelit, jotka suojaisivat jalkoja parvekkeella.

Lakanat olivat onneksi puhtaat ja sileät, niissä nukkui hyvin.

Aamulla hän puki päälleen siistin kesämekon ja lähti aamupalalle. Hyvänen aika, mikä melu! Valtava ruokasali velloi turisteja, jotka jonottivat pannukakkuja ja mehuja kärttyisen näköisinä. Tarjoilijat kopistelivat kiireisen näköisinä edes takas. Hän etsi ulkoa mahdollisimman kaukaisen pöydän ja istui sille tietämättä mitä tehdä. Lopulta hän lähti jonottamaan muiden mukana saliin, mutta valitsi lopulta vain jogurtin, omenan ja palan patonkia valtavien ruokatiskien joukosta.

Liikaa ruokaa. Liikaa vaihtoehtoja. Aamupala muistutti enemmän lounasta kuin aamiaista. Tunnelma oli hektinen, salin kivilattiat kaikuivat ja hiki valui naisten toppien selässä.

Rikkaat ja kauniit ovat kiukkuisen näköisiä lomallakin, hän päätteli. Vaatteet ovat kauniita ja korot korkeita, mutta kukaan ei näytä rentoutuvan. Vai johtuiko se melusta ja kiireisestä tunnelmasta?

Ehkä uima-altaalla on mukavampaa. Hän siirtyi aamupalan jälkeen altaalle aurinkovarjon alle makoilemaan. Mitähän täällä nyt tehdään, hän mietti ja seurasi muiden touhuja. Enimmäkseen ihmiset vain torkkuivat tai makasivat varjojensa alla. Joku luki kirjaa, toinen selasi puhelinta. Välillä käytiin uimassa.

Tunnin kuluttua hän oli kuumissaan ja pitkästynyt. Rikkaiden ja kauniiden ihmisten elämä tuntui aika ikävältä. Tällaistako pitäisi jaksaa kokonainen viikko?

Jotain muuta oli keksittävä. Hän meni mukaan vesijumppaan ja kokeili joogatuntia. Kuumuus vaivasi ja hän kaipasi viileää metsäkävelyä. Pienessä kylässä ei ollut paljonkaan näkemistä. Helle uuvutti siihen tottumatonta. Hän nukkui pitkiä päiväunia ja kävi illalla syömässä nopean aterian meluisassa buffetissa, jossa kärsivät kokit hikoilivat päättymättömien pihvirivien takana. Rikkaat ja kauniit näyttivät illalla yhtä huonotuulisilta kuin aamuisin. Melu oli edelleen huumaava. Mieleen tulivat kouluajat ruokaloineen ja laitoskeittiöineen, eikä hän jaksanut jonottaa koskaan toista kertaa edes jälkiruokaa.

Kolmen päivän kuluttua hän totesi nähneensä riittävästi. Hän siirsi lentolippunsa aiemmaksi ja käveli respaan matkalaukkunsa kanssa. "I go home now", hän sanoi päättäväisesti. Kohtelias mies hämmästyi. Hän kysyi eikö hotelli miellyttänytkään. Leena nyökkäili: "Yes, I like it, very much", hän vastasi ja mies tyytyi siihen ilmeettömästi nyökäten. Rikkaat ja kauniit saivat elämässä monia päähänpistoja ja heillä oli varaa toteuttaa ne kaikki, siihen oli hotellin henkilökunta koulutettu.

Mielessään Leena mietti, että hotelli oli hieno, siellä vietettävä elämä ei niinkään. Rikkaat ja kauniit saivat pitää luksuselämänsä, hänen elämänsä oli parempaa.



Ei kommentteja

Ajatuksia, tunteita, rytmihäiriöitä? Sana on vapaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.