Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mari-Sisko neuvoo koulutielle




Hyvä Mari-Sisko,

esikoinen aloitti koulun ja huoli on suuri! Lapsi ei osaa mennä itse vielä kouluun, kavereita ei tunnu oikein löytyvän, läksyt unohtuvat enkä osaa muovittaa kirjoja.

Ja otetaanko sinne mukaan kuravaatteet vai ei? Jouduin vahingossa vanhempaintoimikuntaankin, vaikka en tiedä koulunkäynnistä 30 vuoden tauon jälkeen mitään. Wilman appi ei toimi enkä saa sieltä viestejä - mistä nyt tiedän, onko lapsella kaikki hyvin vai ei?

Lapsi on iltaisin aivan väsynyt ja niin olen minäkin. Onko tämä tällaista seuraavat 15 vuotta?

Kysyy
Väsynyt koululainen


Hyvä Väsynyt koululainen,

tai hänen äitinsä. Voi teitä esikoisten vanhempia! Maailma on täynnä turhia murheita ja koulu on varmasti niistä yksi.

Viiden lapsen kokemuksella voin vakuuttaa: koulu pitää lapsista huolen. Jos ei pidä, saat asiasta takuulla 70 Wilma-viestiä päivässä perille tavalla tai toisella, ei huolta siitä. Laita kuitenkin asetuksista päälle se nappi, jossa sallit sähköpostit ja kaikki muutkin tuuppaukset kaikkiin laitteisiin kesken työpäivän. Entä onko lapsella toinen huoltajaoletettu? Jos on, muista huolehtia siitä, että hän saa viestit myös. Silloin voit jopa ehkä jättää itseltäsi hälytykset pois ja keskittyä siihen, mikä on nyt sinulle liian monen vuoden paitsion jälkeen tärkeintä elämässä eli työuraasi.

Vanhempaintoimikunta on kyllä virhe. Voitko jotenkin luistella siitä vielä pois? Se ei missään nimessä sovi esikoisten kuormittuneille vanhemmille. Jos lapsella on toinen huoltajaoletettu, tunge hänet sinun tilallesi sinne. Mene itse jumppaan. Tai aloita muu harrastus, josta olet haaveillut viimeiset 7 vuotta. Olet sen ansainnut - nyt on yhteiskunnan vuoro huolehtia herrantertustasi. Tai toisen huoltajaoletetun. Viestistäsi aistii sellaisen kuormittuneen sävyn, joka kertoo siitä, että lasten- ja kodinhoito ei ole ehkä ollut aivan tasa-arvoista tähän asti. Asia on syytä korjata nyt viimeistään.

Mitä tulee muovitukseen, se on kieltämättä koulutien helvetillisin asia, eikä vähiten siksi, että kirjat ovat niin heikkolaatuisia nykyään. Onneksi muuttuvat kohta sähköisiksi nekin ja päästään muovituksesta.

Suosittelen siirtämään tämän ikävän tehtävän jo heti alusta asti lempeästi mutta jämäkästi toiselle huoltajaoletetulle. Hänelle suosittelen Youtubesta kirjastontätien opetusvideoita. Niiden avulla ei voi erehtyä. Jos tulee kuplia, mitä siitä. Maailmassa on isompiakin kuplia, kuten Amerikan presidentti.

Ylipäänsä nykylapsia hyysätään liikaa. Siperia opettaa. Sen aikaa kannattaa saattaa kouluun, että varmasti katsoo ne autot huolella eikä harhaudu leikkipuistoon. Mutta lopulta koittaa päivä, kun et saa enää saattaa vaikka haluaisit. On sinun kannaltasi parempi, että se päivä tulee ennemmin kuin myöhemmin.

Meidän viides lapsi ei olisi huolinut minua mukaan edes ekana päivänä. Hänestä tulee varmasti menestyjä.

Ja jos ei tule, mitä sitten, maailmassa tarvitaan niitäkin, jotka eivät menesty. Voivat olla onnellisempiakin, kuten meidän neljäs lapsi. Lahjattomin ja onnellisin kaikista.

Kyllä koulu omistaan huolen pitää - se on sentään maailman paras koulu.

Huoli pois ja jumppaamaan!

Hyvin terveisin,
Mari-Sisko



Ei kommentteja

Ajatuksia, tunteita, rytmihäiriöitä? Sana on vapaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.